Christmas cake
Christopher Sjuve
1440 minutter
KakeIngredienser
500 g
lyserosiner, grovhakket500 g
korinter1.5 dl
cognac500 g
smør125 g
sukker, brunt0.25 ts
muskat, revet1 ss
kanel, malt2 ts
muskatnøttVaniljesaus
5 dl
melk1 stk
vaniljestang2 stk
egg0.5 dl
sukker1 ts
maisennaSlik gjør du det:
Bland all frukten i en bolle og hell over cognac. La det trekke i noen timer, gjerne natten over. Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Bland inn én og én eggeplomme og rør godt. Tilsett hvetemel, strøkavring og krydder vekselvis med frukten. Hell blandingen i to godt smurte puddingformer som rommer 3/4 liter. Dekk dem godt til med bakepapir og aluminiumsfolie. Knytt rundt med bomullstråd. Sett formene i vannbad i ovn ved 180 °C i 5-6 timer. Etterfyll med vann. Ta opp kakene og la dem stå kaldt minst en uke før de spises. Kaken smaker best når den varmes opp igjen i vannbad før servering. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til vaniljesausen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann. Rør under avkjøling for å unngå snerk.