Korinter
Foto: Peter Widman
Krekling, eller krøkebær er en liten, eviggrønn plante man finner i myrområder, høyfjell og i gran- og furuskog. Fruktene er blåsorte "bær" (rent teknisk er de steinfrukter med mange "steiner" per frukt). Fruktene/"bærene" er spiselige, og brukes blant annet til å lage saft, vin, brennevin og gele.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
3.1 g (4 %)
Fett
0.5 g (0 %)
Karbohydrat
61.9 g (94 %)
Alle næringsstoffer
Vann
15 g
Kilojoule
1153 kJ
Kilokalorier
272 kcal
Protein
3.1 g
Fett
0.5 g
Mettet
0 g
Trans
0 g
Enumettet
0 g
Flerumettet
0 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
61.9 g
Stivelse
2.7 g
Mono+Disakk
59.2 g
Sukker
0 g
Kostfiber
3.7 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
0 µg
Vitamin A
0 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
0.1 alfa-TE
Tiamin
0.11 mg
Riboflavin
0.12 mg
Niacin
0.8 mg
Vitamin B6
0.17 mg
Folat
5 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
2 mg
Kalsium
50 mg
Jern
1.1 mg
Natrium
11 mg
Kalium
749 mg
Magnesium
32 mg
Sink
0.2 mg
Selen
1 µg
Kobber
0.32 mg
Fosfor
101 mg