Cookies med hvit sjokolade, melkesjokolade og tranebær
Deilige sprøe og seige cookies fylt med masse sjokolade og tranebær. Perfekt følge til de syv slag ;)
Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen
Ingredienser
225 g
meierismør200 g
brunt sukker100 g
sukker1 stk
egg1 stk
eggeplomme325 g
mel0.5 ts
natron1 ts
Vaniljeekstrakt150 g
melkesjokolade150 g
hvit sjokolade100 g
tranebærSlik gjør du det:
Brunt sukker, sukker og smør røres luftig. Tilsett litt og litt egg. Skrap kanten slik at alt blandes godt. Ha så i natron og vaniljeekstrakt. Pisk godt.
Ha melet, sjokoladen og tranebæri smørblandingen. Røres inn forsiktig til det er godt blandet.
Ta så deigen oppå ett bakepapir. Rull den til en pølse. Pakk den inn i bakepapiret og folie. Legg den i kjøleskapet for å avkjøle den slik at den blir litt fastere og lettere å jobbe med. Gjør klar stekebrett med bakepapir. Skjær så skiver av pølsen og sett dem på brettet. Ha god avstand. De vil flyte ut litt. Stekes på 180 grader i ca 12-15 min. Lett gyldne.
Disse er supergode! Og du kan putte pølser av kjeksmassen i frysa. Eller i kjøleskapet. Da har du ALLTID deigen klar for å steike ferske cookies til kaffebesøket eller bare en deilig godbit til deg selv;-)