![Crème Brûlée med sitrussalat og vaniljeis](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fstatic.klikk.no%2Frecipe%2F2008.08.27%2F50575be6d05abede063df925%2F037955_BIG.jpg&w=3840&q=75)
Crème Brûlée med sitrussalat og vaniljeis
Oppskrift av: Torbjørn Møllerop
1440 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Crème Brûlée
4 dl
fløte0.5 dl
melk100 g
sukker8 stk
eggeplomme2.5 stk
vaniljestangSitrussalat
2 stk
appelsin2 stk
blodappelsinPasjonsfruktkrem
30 g
sukker50 g
pasjonsfruktpuré1 stk
egg2 stk
eggeplomme30 g
smørVaniljeis
1.4 dl
melk1.6 dl
fløte4 stk
eggeplomme70 g
sukker2 stk
vaniljestangSlik gjør du det:
Crème Brûlée: Alt blandes - står natten over. Siles og has i former. Vannbad ca 100 °C i 25 min (lite vann). Sitrussalat: Skjær ut fileter av appelsin og blodappelsin. Pasjonsfruktkrem: Sukker og pasjonsfruktpuré kokes opp. Bland litt inn i sammenpisket egg og eggeplommer. Varmes opp til det blir tykt. Avkjøl litt. Pisk inn smør - kattvis av gangen. Vaniljeis: Melk, fløte, sukker, vaniljestenger kokes opp. Pisk sammen eggeplommer - ha litt av den varme melken i og pisk. Ha alt tilbake i kjelen. Varmes litt til det blir tykt. Avkjøles og siles. Kjøres i ismaskin. Du kan også kjøpe god ferdig vaniljeis f.eks. fra Mövenpick.