Crème Brûlée med sitrussalat og vaniljeis

Crème Brûlée med sitrussalat og vaniljeis

Oppskrift av: Torbjørn Møllerop
1440 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

Crème Brûlée

  • 4 dl

    fløte
  • 0.5 dl

    melk
  • 100 g

    sukker
  • 8 stk

    eggeplomme
  • 2.5 stk

    vaniljestang
  • Sitrussalat

  • 2 stk

    appelsin
  • 2 stk

    blodappelsin
  • Pasjonsfruktkrem

  • 30 g

    sukker
  • 50 g

    pasjonsfruktpuré
  • 1 stk

    egg
  • 2 stk

    eggeplomme
  • 30 g

    smør
  • Vaniljeis

  • 1.4 dl

    melk
  • 1.6 dl

    fløte
  • 4 stk

    eggeplomme
  • 70 g

    sukker
  • 2 stk

    vaniljestang
  • Slik gjør du det:

    Crème Brûlée: Alt blandes - står natten over. Siles og has i former. Vannbad ca 100 °C i 25 min (lite vann). Sitrussalat: Skjær ut fileter av appelsin og blodappelsin. Pasjonsfruktkrem: Sukker og pasjonsfruktpuré kokes opp. Bland litt inn i sammenpisket egg og eggeplommer. Varmes opp til det blir tykt. Avkjøl litt. Pisk inn smør - kattvis av gangen. Vaniljeis: Melk, fløte, sukker, vaniljestenger kokes opp. Pisk sammen eggeplommer - ha litt av den varme melken i og pisk. Ha alt tilbake i kjelen. Varmes litt til det blir tykt. Avkjøles og siles. Kjøres i ismaskin. Du kan også kjøpe god ferdig vaniljeis f.eks. fra Mövenpick.