Crêpes Suzettes med cognac
Christopher Sjuve
60 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
3 dl
hvetemel, siktet0.5 ts
salt5 dl
melk4 stk
eggSuzettesaus
2 ss
smør2 stk
eggeplomme1 dl
melis0.5 stk
sitron, saft og revet skall2 ss
cognacSlik gjør du det:
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle ca. 1/2 time. Stek så tynne pannekaker som mulig. Smelt smøret i en panne. Rør sammen eggeplommer, melis, appelsin- og sitronsaft. Hell sausen i pannen, legg i pannekakene og la dem bli varme. Stenk over brennevin, la det bli varmt og tenn på. Gjør dette med gjestene som tilskuere. Pynt med appelsin-/sitronskall. Iskrem eller litt pisket kremfløte ved siden av smaker godt.