Croquetas - spanske tapaskroketter
Christopher Sjuve
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
Slik gjør du det:
(Oppskriften er til 20-25 kroketter) Smelt smøret og rør inn melet, spe med ca. to del melk til å begynne med. Rør som en gal, for det er nå det kan begynne å klumpe seg til hvis du er slapp. Rør mens det koker, og tilsett to del melk om gangen. Når all melken er spedd i, skal sausen koke i ytterligere 10 minutter på svak varme. Da har du fått en tykk bechamelsaus, som du kan smakssette med f.eks. chistorrapølse, kyllingkjøtt, ost og skinke, roquefort, spekeskinke, egg, sardiner, klippfisk, gåselever etc. En krokett skal veie ca. 50 g. Legg ca. 25 g saus på et fat med en skje. Plasser for eksempel en liten bit ost i sentrum av massen, og fyll på ned nye 25 g av bechamelsausen. Avkjøl krokettene på fatet og form de som sylindre, kuler, trekanter eller firkanter når de er kalde. Nå skal de paneres i mel, egg og brødkrumme før du stekes eller friteres i rikelig med olje til de er gyllenbrune. Legg de på papir i ett minutt, da renner en del av stekefettet av, pluss at sarte små barnefingre beholder huden sin? Oppskriften er hentet fra "7 dager i Pyrineene" av Claus Wiese, Øyvind Hjelle og Svein Utigard.