Brødrasp
Opplysningskontoret for meieriprodukter/Opplysningskontoret for frukt og grønt Astrid Hals/Alf Børjesson
Brødrasp brukes til panering og i desserter som Tilslørte bondepiker og er en måte å utnytte brødrester som kanskje ellers ikke blir spist. Man kan bruke både fint og grovt brød, og frø og korn i brødet hever kvaliteten på brødraspet.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
14 g (16 %)
Fett
11 g (13 %)
Karbohydrat
57.5 g (69 %)
Alle næringsstoffer
Vann
5 g
Kilojoule
1675 kJ
Kilokalorier
398 kcal
Protein
14 g
Fett
11 g
Mettet
2 g
Enumettet
4 g
Flerumettet
3.7 g
Kolesterol
15 mg
Karbohydrat
57.5 g
Stivelse
47 g
Mono+Disakk
10.5 g
Sukker
10 g
Kostfiber
6.5 g
Alkohol
0 g
Retinol
84 µg
Beta-karoten
13 µg
Vitamin A
85 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
1.6 alfa-TE
Tiamin
0.36 mg
Riboflavin
0.18 mg
Niacin
4 mg
Vitamin B6
0.3 mg
Folat
15 µg
Vitamin B12
0.1 µg
Vitamin C
0 mg
Kalsium
30 mg
Jern
1.6 mg
Natrium
300 mg
Kalium
100 mg
Magnesium
27 mg
Sink
1.1 mg
Selen
2 µg
Kobber
0.4 mg
Fosfor
127 mg