Brødrasp

Brødrasp

Opplysningskontoret for meieriprodukter/Opplysningskontoret for frukt og grønt Astrid Hals/Alf Børjesson

Brødrasp brukes til panering og i desserter som Tilslørte bondepiker og er en måte å utnytte brødrester som kanskje ellers ikke blir spist. Man kan bruke både fint og grovt brød, og frø og korn i brødet hever kvaliteten på brødraspet.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

14 g (16 %)

Fett

11 g (13 %)

Karbohydrat

57.5 g (69 %)

Alle næringsstoffer

Vann

5 g

Kilojoule

1675 kJ

Kilokalorier

398 kcal

Protein

14 g

Fett

11 g

Mettet

2 g

Enumettet

4 g

Flerumettet

3.7 g

Kolesterol

15 mg

Karbohydrat

57.5 g

Stivelse

47 g

Mono+Disakk

10.5 g

Sukker

10 g

Kostfiber

6.5 g

Alkohol

0 g

Retinol

84 µg

Beta-karoten

13 µg

Vitamin A

85 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

1.6 alfa-TE

Tiamin

0.36 mg

Riboflavin

0.18 mg

Niacin

4 mg

Vitamin B6

0.3 mg

Folat

15 µg

Vitamin B12

0.1 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

30 mg

Jern

1.6 mg

Natrium

300 mg

Kalium

100 mg

Magnesium

27 mg

Sink

1.1 mg

Selen

2 µg

Kobber

0.4 mg

Fosfor

127 mg

Vi har 31 oppskrifter med Brødrasp