Daddelkake

Daddelkake

Hva passer vel bedre til jul enn en nydelig daddelkake!

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

  • 100 g

    dadler
  • 50 g

    valnøtter
  • 3 stk

    egg
  • 2 dl

    brunt sukker
  • 3 ss

    hvetemel
  • 1 ts

    bakepulver
  • 1 ts

    ingefær, malt
  • Banankrem

  • 3 dl

    kremfløte
  • 2 ss

    sukker
  • 1 stk

    banan
  • Pynt

  • 50 g

    kokesjokolade
  • 5 stk

    dadler
  • Slik gjør du det:

    Hakk dadler og nøtter grovt.
    Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Vend forsiktig inn mel, bakepulver, ingefær, nøtter og dadler (spar noen dadler og valnøtter til pynt).
    Ha røren i en smurt form, 22 cm i diameter. Stekes midt i ovnen ved 180 grader i 30 minutter. Bruk kakenål eller en strikkepinne for å sjekke om den er ferdig. Legg matpapir på toppen om kaken blir for brun.
    Avkjøl kakeni formen.
    Visp fløten stiv med litt sukker. Mos bananen grovt med gaffel. Vend bananen inn i kremen.
    Fordel kremen over kaken og dryss litt revet sjokolade og oppskårne dadler over like før servering.