Dadler
Foto: Crestock
Daddel er en gammel kulturplante og kommer opprinnelig fra India der den ble dyrket for over 8000 år siden. Frukten vokser på palmer, der dadlene henger under palmebladene i store klaser. Daddel er en steinfrukt, med en avlang hard kjerne. Frukten er oval i formen og ca 3-5 cm lang. Skallet er tynt og sprøtt, blankt og brunt i fargen, og kan spises. Selve fruktkjøttet er gulbrunt og smaker søtt. Daddel spises både fersk og tørket, men det meste som selges i Norge er tørket. Dadler er gode å spise naturell som snacks. De kan deles og renses og tas med i fruktsalater, som kakefyll eller i pai.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
Fett
Karbohydrat
Alle næringsstoffer
Vann
15 g
Kilojoule
1268 kJ
Kilokalorier
299 kcal
Protein
3.3 g
Fett
0.2 g
Mettet
0.1 g
Trans
0 g
Enumettet
0.1 g
Flerumettet
0 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
68 g
Stivelse
0 g
Mono+Disakk
68 g
Sukker
0 g
Kostfiber
6 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
40 µg
Vitamin A
3 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
0.2 alfa-TE
Tiamin
0.07 mg
Riboflavin
0.09 mg
Niacin
1.8 mg
Vitamin B6
0.19 mg
Folat
13 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
0 mg
Kalsium
45 mg
Jern
1.3 mg
Natrium
10 mg
Kalium
700 mg
Magnesium
41 mg
Sink
0.4 mg
Selen
3 µg
Kobber
0.26 mg
Fosfor
60 mg