Daimkake
Herlig kake for deg som elsker Daim-sjokoladen.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Kaken:
150 g
melis4 stk
EggehviterIskrem:
4 stk
eggeplommer150 g
sukker3 dl
kremfløte1 stk
Dobbel Daim-sjokoladeSlik gjør du det:
Mal nøtter i kvern ellerfood processor. Bland inn melis. Stivpisk eggehviter og bland forsiktig inn.
Stek i smurt form, 22-24 cm i diameter, ved 160° i 30–35 min. Avkjøl i formen.
Pisk eggedosis av eggeplomme og sukker. Pisk kremfløte og bland lett i eggedosisen.
Hakk Daim-sjokolade og bland i kremen. Bre iskremblandingen overnøttebunn.
Frys kaken i formen.
Ta ut kaken av fryseren, anrett kaken på fat og sett den i kjøleskap ½ time før servering.