Daimkake

Daimkake

Herlig kake for deg som elsker Daim-sjokoladen.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Kaken:

  • 150 g

    mandler eller hasselnøtter
  • 150 g

    melis
  • 4 stk

    Eggehviter
  • Iskrem:

  • 4 stk

    eggeplommer
  • 150 g

    sukker
  • 3 dl

    kremfløte
  • 1 stk

    Dobbel Daim-sjokolade
  • Slik gjør du det:

    Mal nøt­ter i kvern ellerfood processor. Bland inn me­lis. Stiv­pisk eg­ge­hvi­ter og bland forsik­tig inn.   
    Stek i smurt form, 22-24 cm i dia­me­ter, ved 160° i 30–35 min. Av­kjøl i for­men.  
    Pisk eg­ge­do­sis av eg­ge­plom­me og suk­ker. Pisk krem­flø­te og bland lett i eg­ge­­do­si­sen.  
    Hakk Daim-sjokolade og bland i kre­men. Bre iskremblandingen overnøt­te­bunn.
    Frys ka­ken i for­men.  
    Ta ut ka­ken av fry­se­ren, an­rett ka­ken på fat og sett den i kjø­le­skap ½ time før ser­ve­ring.