De beste cookiesene
Smaken av disse minner meg om barndommen.
Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen
Ingredienser
225 g
smør200 g
brunt sukker100 g
sukker1 stk
egg1 stk
eggeplomme2 ts
vaniljesukker325 g
mel0.5 ts
natron300 g
sjokadeSlik gjør du det:
Brunt sukker, sukker og smør røres hvitt. Tilsett litt og litt egg. Skrap kanten slik at alt blandes godt. Ha så i natron og vaniljesukker. Pisk godt.
Ha melet og sjokoladen i smørblandingen. Røres inn forsiktig til det er godt blandet.
Ta så deigen oppå et bakepapir. Rull den til en pølse. Pakk den inn i bakepapiret og folie. Legg den i kjøleskapet for å avkjøle den slik at den blir litt fastere og lettere å jobbe med. Gjør klar to stekebrett med bakepapir.
Skjær så skiver av pølsen og sett dem på brettet. Ha god avstand. De vil flyte ut litt. Stekes på 180 grader i ca 12-15 min til de er lett gyldne.