Dronningens favorittkake
Dette er en av sjokoladekakene som kom til finalen...
Christopher Sjuve
90 minutter
KakeIngredienser
Bunn
50 g
kakao2 dl
vann, kokende125 g
kokesjokolade, lys100 g
smør250 g
sukker, brunt2 stk
egg175 g
hvetemel1 ts
bakepulver2 ts
vaniljesukkerHvit frosting
600 g
smøreost115 g
smør500 g
melis2 ts
vaniljesukkerPynt
200 g
70%sjokoladeSlik gjør du det:
Bunn
Kle kakeformen med bakepapir. Hakk sjokolade og tilsett kokendevann. Rør til alt er flytende. Pisk sammen smør og brunt sukker. Pisk eggene lett og bland sammen med det tørre. Rør inn den smeltede sjokoladen i smørblandingen. Kaken stekes på 160 C i 60-70 minutter.
Hvit Frosting
Pisk sammen Philadelphia, smør, vaniljesukker og melis til det bliren jevn krem (pisk i ca. 5 minutter). Denne kremen kan gjerne stå en halv time i kjøleskap for å bli lettere å smøre utover kaken.
Pynt
Pynt med diverse sjokolade eller lag egen sjokoladepynt.Bruk et kremmerhus av matpapir å ha smeltet sjokolade i dette. Tegn eller form med den smeltete sjokoladen på et overheadark, som så legges i kjøleskapet for å bli helt kaldt og stiv. Brekk formene forsiktig av overheaden og pynt kaken.