Enkel plommekake
Denne myke plommekaken smaker deilig av sukker, mandler og kanel og er superlett å lage!
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
100 g
smør2 stk
egg2 dl
sukker1 ts
bakepulver2 ts
vaniljesukker2 dl
hvetemelFyll og pynt
6 stk
plommer1 ss
sukker1 ts
kanel1 ss
perlesukker50 g
Mandler, hakkedeSlik gjør du det:
Start med å dele plommene i biter og legg dem i en bolle. Bland med sukker og kanel og la plommene stå slik i kjøleskapet i ca 15 minutter.
Smelt smøret til kakerøren. Rør sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i bakepulver, vaniljesukker og det smeltede smøret. Så rører du i melet til en klumpfri deig.
Ha deigen i en liten rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.Fordel de sukkermarinerte plommebitene over deigen. Strø til sist over fint hakkede mandler og litt perlesukker.
Stek kakennederst i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter, til kaken er gyllen.