Enkel plommekake

Enkel plommekake

Denne myke plommekaken smaker deilig av sukker, mandler og kanel og er superlett å lage!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

100 g

smør

2 stk

egg

2 dl

sukker

Fyll og pynt

6 stk

plommer

1 ss

sukker

1 ts

kanel

50 g

Mandler, hakkede

Slik gjør du det:

Start med å dele plommene i biter og legg dem i en bolle. Bland med sukker og kanel og la plommene stå slik i kjøleskapet i ca 15 minutter.
Smelt smøret til kakerøren. Rør sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i bakepulver, vaniljesukker og det smeltede smøret. Så rører du i melet til en klumpfri deig.
Ha deigen i en liten rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.Fordel de sukkermarinerte plommebitene over deigen. Strø til sist over fint hakkede mandler og litt perlesukker.
Stek kakennederst i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter, til kaken er gyllen.