Eplefrokost

Eplefrokost

Denne kan du lage og ha til frokost. Du kan til og med ta den med i farta!

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
90 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

250 g

havregryn

100 g

rosiner

40 g

nøtter

1 ts

kanel

1 stk

eple

2 stk

egg

8 dl

melk

1 ts

Vaniljeekstrakt

Slik gjør du det:

Smør en 20x20cm bakeform med olje.
I en stor bolle, bland sammen havregryn, sukker, rosiner, hakkede nøtter, kanel og salt.
Ha i eggene, revet eple (om du vil ha det revet), melk og vanilje. Bland godt.
Hell i den smurte bakeformen. Fordel med en spiseskje og pass på at de harde bitene blir jevnt fordelt. Om du bruker epleskiver, legg dem på toppen.
Dersom du har tid, sett den kaldt i noen timer, eller over natten. Da utvider havren seg.
Forvarm ovnen til 180 grader. Bak i 45-55 minutter, til senteret av kaka er fast når du trykker på den.
La den avkjøle seg før servering. Den kan serveres både kald og i romtemperatur.