Eplehorn
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
BakverkIngredienser
1 porsjon
Slik gjør du det:
(1 porsjon = ca 36 horn) Løs opp gjæren i lunken melk. Tilsett cottage cheese, mykt smør, sukker, salt, egg og mesteparten av melet. Elt til deigen blir smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen og la deigen heve i ca 40 min. Ta deigen ut på melet bakebord. Del hver "porsjon" i 6 emner. Kjevle hvert emne ut til runde leiver. Skjær ut 6 spisser/trekanter og legg en liten skje eplemos på den bredeste enden av spissen. Rull sammen fra den brede enden mot spissen. Legg hornene på bakepairkledt stekebrett, dekk til og etterhev i ca 30 min. Pensle med egg og dryss eventuelt med perlesukker og stek i varm stekeovn 225 ºC, 10-15 min, på midterste rille. Avkjøl på rist. Eplemos: Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del eplene i båter. Kok opp eplene med ca vann og sukker. Kok til en glatt mos. Smak eventuelt til med mer sukker. For å holde fargen lys tilsett litt sitronsaft.