Espresso- og sjokoladecupcakes med kaffekrem
Smaken av sjokolade og kaffe er alltid vellykket! Her har du nydelige, myke cupcakes med mokkabønner og en superluftig kaffekrem.
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
2 stk
egg160 g
sukker120 g
smør2.5 dl
melk280 g
hvetemel1 ss
kakao2 ts
bakepulver2 ts
vaniljesukker2 ss
espressopulver100 g
mokkabønnerKaffekrem
120 g
smør2 ts
kaffepulver2 ss
melk, varm400 g
melisPynt
Slik gjør du det:
Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp. Smelt smøret og bland med melken. Ha dette i eggeblandingen. Sikt deretter sammen de tørre ingrediensene og ha i. Rør deigen jevn. Ha til slutt i grovt hakkede mokkabønner.
Ha papirformer i et muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Det skal bli ca. 12 muffins.
Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at muffinsene er gjennomstekt). Avkjøl helt.
Pisk mykt smør luftig. Løs opp kaffepulveret i den varme melken og rør blandingen inn i smøret sammen med melisen. Pisk med håndmikser til frostingen er skikkelig kremete og fluffy.
Fyll kaffekremen i en sprøytepose og sprøyt topper på hver avkjølte muffins. Pynt med mokkabønner.