Espressomakroner

Espressomakroner

En ny vri på makronene som raskt blir en favoritt!

Oppskrift av: Berit Nordgarden

Ingredienser

1 porsjon

Makroner (45 stk)

  • 0.5 dl

    vann
  • 150 stk

    sukker
  • 120 g

    eggehvite
  • 35 g

    sukker
  • 160 g

    mandelmel
  • 140 g

    melis
  • Espressokrem

  • 100 g

    sjokolade, mørk
  • 40 g

    smør, usaltet og kaldt
  • 0.5 dl

    fløte
  • 1 ts

    espressopulver
  • Slik gjør du det:

    Sikt sammen mandelmel og melis.Sett 50 g vann og 150 g sukker på koking, mens du pisker eggehviter til marengs - ha i 35 g sukker siste minuttet. Når sukkerlaken når 120 grader har du den i marengsen i en tynn stråle mens du pisker på lav hastighet. Pisk til du har en tykk, blank og romtemperert marengs.
    Vend det tørre inn i marengsen ved å bruke teknikken "macaronage". Søk på YouTube hvis du ikke vet hva det er. Det handler i bunn og grunn om å slå ut luften av marengsen akkurat nok til at du får den rette konsistensen. Dette er helt avgjørende for å lykkes med makroner.
    Sprøyt ut makroner på bakepapir og la tørke 30-45 minutter.
    Stek på 150 grader på nest nederste rille i 12-13 minutter (varierer fra ovn til ovn).
    Lag espressokrem:Varm opp og bland sjokolade, fløte og espresso til sjokoladen er løst opp. Rør inn kaldt smør, og avkjøl.
    Montering:Sprøyt en liten klatt krem på halvparten av makronskallene og legg den andre halvparten oppå.