Fattigmann

Fattigmann

Fattigmann lages faktisk med et par spiseskjeer cognac. Men, er du riktig fattig kan kanskje dette utelates...

Christopher Sjuve
30 minutter
Bakverk

Ingredienser

1 porsjon

  • 6 stk

    eggeplomme
  • 6 ss

    sukker
  • 6 ss

    kremfløte
  • 2 ss

    cognac
  • 0.5 ts

    kardemomme
  • 250 g

    hvetemel
  • 1 kg

    smult
  • Slik gjør du det:

    Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland inn pisket krem og tilsett konjakk. Sikt på kardemomme og ca 4/5 av hvetemelet. Resten brukes til utkjevling. Jo mindre mel, dess finere kaker.
    Arbeid deigen minst mulig.
    Kjevle ut litt deig om gangen. Skjær ut snipper med en bakkelsesspore. Lag et snitt i hver kake og "smett" den ene kakespissen gjennom hullet.
    Kok fattigmennene i smult eller matfett til de er lys gule. Det blir best om du klarer å ha smulten på omtrent 170 grader.
    La dem renne av på kjøkkenpapir.
    Sørg for å ha et lokk til å legge over smultgryten, og et par gode grytekluter. Dersom smulten tar fyr må du ikke bruke vann! Legg heller på lokket og kvel flammen på den måten.