Fattigmann
Egentlig burde disse hete rikmannsbakkels fordi de inneholder så mange gode råvarer!
Oppskrift av: Camilla Agerup
Ingredienser
8 stk
eggeplommer8 ss
melis8 ss
kremfløte2 ss
konjakk0.5 ts
kardemomme300 g
hvetemel1 kg
Matfett til friteringSlik gjør du det:
Visp eggeplommene lyse og luftige med 6 ss av melisen. Visp kremfløten stiv med 2 ss melis.
Bland egg, krem, konjakk og kardemomme. Bland inn melet og arbeid deigen raskt sammen.
Dekk deigen med plast og la den stå kjølig minst 1 time.
Elt deigen lett til en pølse.
Kjevle til 3–4 millimeter. Del opp i snipper med en kaketrinse. Lag et snitt på langs midt i kaken. Brett det øvre hjørnet opp gjennom hullet.
Varm matfettet i en gryte til 180°. Kontroller temperaturen med et termometer.
Legg en og en kake i det varme fettet, ikke mer enn 2–3 av gangen.
Vend kakene så fort de kommer opp til overflaten.
Fattigmann skal være lyst gulbrune og sprø.
Avkjøles på rist eller på kjøkkenpapir.