Ferrero Rocher-kake
Sjekk denne luksuriøse og enkle kaken!
Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen
Ingredienser
Bunn:
1.5 pk
Oreokjeks50 gl
Smeltet smørFyll:
800 g
kremost naturell500 g
NugattiSjokoladeglaze:
4 pl
gelatin1.25 dl
vann225 g
sukker150 g
sjokolade ( her brukte jeg en mørk couverture sjokolade med 54% kakao)0.65 dl
fløte30 g
kakaoPynt:
Ferrero rocher-kuler
50 g
hasselnøtter100 g
sukkerSlik gjør du det:
Gjør klar en 24 cm kakeform. Kle bunnen med bakepapir.
Knus oreokjeksen i en foodprosessor. Bland i smeltet smør.
Spre kjeksmassen i kakeformen.Sett formen i fryseren.
Ta så kremosten og nugattien og rør sammen til den er godt blandet.
Ha den over i kakeformen og smør den jevnt over.
Nå må den hvile. Gjerne over natten, men den kan serveres etter ca 3 timer.
Den kan godt nytes slik som den er nå!
Men vi tar det ett steg lengre;-)
For å lage sjokoladeglazen begynner du med å legge gelatinen i kaldt vann.
Ha vann og sukker i en kasserolle. Når den starter og koke så skal den koke i ca 3 min på høy varme. Da er temperaturen ca 104 grader.
(Her kommer ett sukkertermometer godt til rette!)
Ta kasserollen av platen.
Rør i sjokoladen. Så i kakao. Og til slutt fløten.
Rør godt! Når temperaturen er kommet ned til 60 grader så har du i gelatinen. Klem godt ut det kalde vannet av gelatinen før du har den i sjokoladen.
Rør godt. Sil så sjokoladen over til ett litermål. Så skal du bruke stavmikser. Kjør sjokoladen med stavmikser i ett minutt.
Sil sjokoladen en gang til.
Da skal sjokoladen kjøle seg ned til ca 29 grader.
Mens sjokoladen kjøles ned, ta kakeformen av kaken. Varm en palett under varmt vann. Tørk av vannet.
Bruk paletten til å lage en jevn flate på kaken.
Sett kaken i fryseren.
Ta en stekeplate. Kle den med et bakepapir. Sett en skål i midten av stekeplaten, stor nok til at du kan ha kaken stående oppå.
Når sjokoladen er blitt ca 29 grader, ta ut kaken fra fryseren. Sett den oppå skålen. Hell så sjokoladen over kaken.
Bruk paletten til å smøre sjokoladen over der kaken ikke blir dekt med sjokolade.
Da skal kaken bare stivne litt før du starter med å pynte den.
Her brukte jeg Ferrero Rocher-kuler og karamellisert hasselnøtter.
For å karamellisere hasselnøtter tar du 100 gr sukker i en stekepanne. Varmes over medium varme. Når sukkeret er smeltet og fått en lys brun farge har du i hasselnøtter. 50 gram er mer enn nok. Bland godt sammen. Hell så nøttene over på ett bakepapir.
Nå skal du dele opp massen. En og en nøtt. Bruk en tannpirker. Da dette er varmt. Ta en og en nøtt og dypp den i karamellen som er igjen i stekepanna. Dra nøtten forsiktig opp fra karamellen. Da vil det danne seg en sukkertråd. Hold den i luften til den stivner. Legges på bakepapir. Stivner karamellen i stekepannen? Varm den opp forsiktig på svak varme.
Da er der bare å nyte denne fantastiske kaken!