Fisk med poteter og tomat

Fisk med poteter og tomat

Dette er en enkel oppskrift på fiskemiddag som alle kan lage.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Bruk gjerne makrell eller havabbor.
Dersom du har en hel fisk: Om du vil kan du fjerne hodet og halen på fisken. Åpne buken med en kniv og fjerne innmaten (det kan være lurt å skrape ut restene med en skje).
Skyld med kaldt vann. Del eventuelt opp fisken i serveringsstykker. Lag noen forsiktige snitt i fisken.
Skrell potetene og del dem i skiver.
Finhakk hvitløken.
Skrell løken og skjær den i så tynne skiver du klarer.
Riv tomatene på rivjern. Legg det i en sil og la det renne av i ca 15 minutter. Kast tomatjuicen som har rent av. (Du kan også bare skjære tomatene i skiver og droppe avrenningen).
Sett en stor stekepanne på medium varme og ha i olje. Ha i hvitløken og fres den til den er gyllen. Ha i mesteparten av persillen og tomatene. La det koke i fem minutter og ha i paprika.
Vend inn potetene. Ha i kraften til det dekker og la det koke i 20 minutter, til potetene er ferdige.
Ha salt og pepper på fisken. Gjør plass til fisken og ha den i stekepanna. Kok fisken i omtrent fem minutter - gjerne med lokk.
Bland maisenna med litt kaldt vann til det er jevnt. Rør inn i pannen til sausen tykner litt. Pass på så du ikke knuser poteter og fisk.
La den koke i omtrent fem minutter eller til fisken blir kokt og løsner fra beinet.
I en bolle, bland ut majonesen med litt av sausen i panna. Ha tilbake i stekepanna.
Dryss over litt hakket persille, salt og nykvernet pepper. Server.