Fletteboller med nøttefyll
Gjærbaksten i denne oppskriften har nesten vinger og lever sin egen verden!
Oppskrift av: Nina Gholami
180 minutter
Ingredienser
Deig:
12 dl
hvetemel120 stk
Sukrin Gold50 g
fersk gjær1 ts
kardemomme0.5 ts
salt4 dl
melk1 stk
egg80 g
smør, smeltetFyll:
5 dl
valnøtter4 ss
Fibersirup, gold1 ss
Sukrin, gold2 ts
smør, myktSlik gjør du det:
Deig
Bland sammen alt melet minus cirka en dl, og alle de andre tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskinbolle. Bruker du tørrgjær, har du dette i de tørre ingrediensene. Bruker du fersk gjær, skal du jevne dette ut i lunken melk.
Ha melka i hvetemel blandingen mens kjøkkenmaskinen går på lav hastighet. Skru på hastigheten når ingrediensene har samlet seg sammen og arbeider seg til deig.
Ha så i egget og la det arbeide seg inn i deigen, skru ned hastigheten på kjøkkenmaskinen og ha i smeltet smør. Her vil du trenge ca 1 dl hvetemel til å jevne ut konsistensen.
La kjøkkenmaskinen elte deigen i 3 minutter. Når dette er ferdig, velver du deigen på kjøkkenbenken og elter/former den før du har den tilbake i bakebollen. Dekk med lokk eller plastpose og la det heve i minst 1 1/2 time. For best resultat bør deigen heve lenger, gjerne 4-6 timer.
Fyll og montering
Hakk valnøttene i små og store biter. ha i fibersirup eller annen sirup (gjerne av god kvalitet), smør og sukrin gold. Rør til en fin og jevn masse.
Trill ut lange pølser av deigen og lag en vanlig knute, så ruller du den ene siden rundt knuten og gjentar på den andre siden.
Legg bollene på en bakepapirkledd stekebrett, lag en grop i midten av alle bollene. Pensle med sammenvispet egg og fyll på med valnøttfyllet.
Stekes i ovnen på 200 grader i ca 20-30 minutter.