Flettet jordbærlengde
Søt gjærbakst rett fra ovnen er helt vidunderlig og noe av det beste vi kan servere.
Oppskrift av: Kristin Jøtun
Ingredienser
75 g
smør3 dl
melk25 g
gjær for søte deiger1 dl
sukker1 krm
salt1 stk
eggeplomme8 dl
hvetemel1 ss
Ferskere bakst (toppet)1 ss
Luftigere bakst (toppet)Fyll:
0.5 gl
jordbærsyltetøyPensling:
1 stk
eggPynt:
Melis, eggehvite og jordbær
Slik gjør du det:
Smelt smør og hell i lunken melk.
Smuldre gjæren i en bolle og løs opp gjæren med væsken.
Tilsett sukker, salt, eggeplomme, ferskere bakst og luftigere bakst. Bland godt.
Arbeid så mye mel med maskin eller for hånd at deigen blir blank og slipper bollen.
Dekk den til og la den heve ca. 30 min.
Arbeid deigen på nytt på bakebordet. Del den store deigbiten i tre like store emner. Trill ut til lengder på ca. 30 cm og kjevle dem flate. Legg på en stripe med jordbærsyltetøy og rull sammen. Gjør det med alle tre lengdene. Bind dem sammen på toppen og flett dem sammen som en flette.
Legg fletten på bakepapirkledd stekeplate. Hev lengden tildekket, ca. 20 min. Pensle godt med egg og dryss på perlesukker. Pynt med friske jordbær på toppen.
Tips: Server gjerne sommerens søteste jordbær til denne!