Focaccia

Focaccia

Denne focacciaen inneholder honning, pesto og oliven.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

25 g

gjær

1 ss

Flytende honning

7 dl

vann

1 ts

salt

0.5 dl

olje

1 stk

Lite glass med oliven (kan sløyfes)

4 ss

pesto

Slik gjør du det:

Smuldre gjær i en bakebolle og tilsett flytende honning, romtemperert. Etter noen minutter løser gjæren seg opp i honningen. Hell i fingervarmt vann og rør godt. Elt inn hvetemel og salt til en jevn og fin deig.
La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse.
Dekk en langpanne med bakepapir og hell deigen i langpannen. Trykk deigen utover så den dekker hele langpannen. La heve i ca. 20 min.
Hell over olje, stikk hull i deigen med fingrene og legg oliven i hullene. Dryss over flaksalt og stek focacciaen nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
Avkjøl på rist og fordel pesto over mens brødet fortsatt er varmt.