Foriana - saus til laks, pasta og svinekoteletter
Foriana er en saus eller topping som kan brukes til laks, pasta, bruschetta og svinekoteletter. Enkelt å lage og sausen blir en venn for livet.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Foriana
1 dl
valnøtter1 dl
pinjekjerner8 fedd
hvitløk2 ss
oregano tørket3 ss
rosiner (mørke eller lyse)4 ss
olivenoljeLaks
800 g
laksefilet0.5 stk
sitronSlik gjør du det:
Ha alle feddene med hvitløk i en kjele. Sett på lokket. Mens du holder lokket på, rist godt i 20 sekunder. Nå skal de være skrelt.
Legg valnøtter, pinjekjerner og hvitløk i en foodprosessor. Kjør til blandingen er grov, men ikke pulver. Ha i oregano og kjør ørlite til.
Varm opp olivenolje i en stekepanne på medium lav varme. Ha i nøtteblandingen, rosiner, salt og pepper. La det steke i omtrent fem minutter under omrøring. Sett til side.
Krydre laksen med salt og pepper. Klem over litt sitron. Stek den gyllen i olje eller smør på begge sider, ca 2-3 minutter på hver side.
Før servering, ha over noen skjeer med nøtteblandingen.