Fotballkake
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
60 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
Slik gjør du det:
Kjøp ferdig sukkerbrød eller lag det selv: Marits oppskrift på sukkerbrød 1. Start med å lage gresset til fotballbanen. Ha kokosmassen i en bolle og ha i konditorfarge. Det beste er konsentrert konditorgelé som er å få kjøpt i jernvareforretninger. Bruk engangshansker når du holder på, så fingrene ikke blir helt grønne etterpå. Bland til du får den ønskede fargen. 2. Bruk en brødkniv til å dele kaka i på langs. Prøv å få delene cirka like høye. Ta av lokket og legg det med skjæreflaten opp. Legg den nederste delen på kakefatet. Riv av litt matpapir og legg det inn under kantene av kaka rundt hele. 3. Bruk en skje til å fordele jusen eller melken på de to kakedelene. Bruk miksmaster og pisk fløten til du får en luftig krem. Pass på at du ikke pisker den for lenge. Kremen er ferdig når den får fine topper. 4. Smør et ganske tynt lag med krem på bunnen som ligger på kakefatet. 5. Fordel vaniljekremen oppå. Skjær bananene i skiver og legg dem oppå vaniljekremen før du har på syltetøyet til slutt. 6. Legg på toppen av sukkerbrødet. Fordel resten av kremen på toppen. La det være litt mer krem på de ytterste 2 centimetrene. Fordel kokosmassen over, men ikke på de ytterste 2 centimetrene. Så legger du fotballene utover på toppen. Nå er kaka klar til servering! Oppskriften er hentet fra "Vi baker!" av Marit Røttingsnes Westlie.