Frokostboller

Frokostboller

Finnes noe bedre en hjemmelagde boller til frokost med smør, rullet i kanel og sukker?

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 25 g

    gjær, fersk
  • 2 ss

    vann, lunkent
  • 0.75 dl

    melk
  • 220 g

    hvetemel
  • 2 stk

    egg
  • 1 stk

    eggeplomme
  • 1 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 115 g

    meierismør
  • Fyll:

  • 15 g

    smør
  • 2 ss

    sukker
  • Sukkerlake:

  • 60 g

    smør
  • 1 ts

    kanel
  • 120 g

    sukker
  • Slik gjør du det:

    Sett stekeovnen på 180 ˚C.
    Løs opp gjæren i vannet og ha det i en miksebolle. Tilsett melken og halvparten av hvetemelet.
    Elt detgodt sammen. La deigen hvile til den har doblet i størrelse – ca. 40 minutter.
    Finn frem en annen bolle og rør sammen de hele eggene, eggeplommen og vaniljeekstrakt.
    Tilsett blandingen i den hevede deigen.
    Elt deretter inn det resterende melet. Elt videre i ca. 5 minutter.
    Etter 5 minuttertilsett myke smørterninger, litt etter litt.
    Sett deigen til heving igjen til den har doblet i størrelse.
    Sett deigen i kjøleskapet til neste dag.
    Neste morgen kjevler du deigen ut i et rektangel. Ha fyllet på, og rull sammen.
    Del deigen i 12 boller. Fordel bollene i en smurt muffinsform. Klem dem godt ned i hullet.
    La det stå til det når romtemperatur, 30–50 minutter.
    Stek bollene i ca. 20 minutter.

    Så lager du sukkerlaken

    Smelt smør. Rør sammen kanel og sukker i en bolle. Pensle bollene med smøret og dypp dem i kanel- ogsukkerblandingen.
    Nyt bollene mens de er varme og deilige.
    Håper dere ble fristet!