
Frokostboller
Finnes noe bedre en hjemmelagde boller til frokost med smør, rullet i kanel og sukker?
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
25 g
gjær, fersk2 ss
vann, lunkent0.75 dl
melk220 g
hvetemel2 stk
egg1 stk
eggeplomme1 ts
Vaniljeekstrakt115 g
meierismørFyll:
15 g
smør2 ss
sukkerSukkerlake:
60 g
smør1 ts
kanel120 g
sukkerSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 180 ˚C.
Løs opp gjæren i vannet og ha det i en miksebolle. Tilsett melken og halvparten av hvetemelet.
Elt detgodt sammen. La deigen hvile til den har doblet i størrelse – ca. 40 minutter.
Finn frem en annen bolle og rør sammen de hele eggene, eggeplommen og vaniljeekstrakt.
Tilsett blandingen i den hevede deigen.
Elt deretter inn det resterende melet. Elt videre i ca. 5 minutter.
Etter 5 minuttertilsett myke smørterninger, litt etter litt.
Sett deigen til heving igjen til den har doblet i størrelse.
Sett deigen i kjøleskapet til neste dag.
Neste morgen kjevler du deigen ut i et rektangel. Ha fyllet på, og rull sammen.
Del deigen i 12 boller. Fordel bollene i en smurt muffinsform. Klem dem godt ned i hullet.
La det stå til det når romtemperatur, 30–50 minutter.
Stek bollene i ca. 20 minutter.
Så lager du sukkerlaken
Smelt smør. Rør sammen kanel og sukker i en bolle. Pensle bollene med smøret og dypp dem i kanel- ogsukkerblandingen.
Nyt bollene mens de er varme og deilige.
Håper dere ble fristet!