
Frokostvafler med brunost og havregryn
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
1 porsjon
3 dl
havregryn4 dl
hvetemel1 ts
salt1 ts
kardemomme1 ts
vaniljesukker1 ts
salt0.5 dl
sukker1 dl
revetbrunost3 stk
egg6 dl
skummet melk3 dl
matyoghurteller skummet kulturmelk1.5 dl
olje(soya, solsikke, mais eller raps)Slik gjør du det:
1 porsjon = 10-12 plater Bland sammen det tørre. Visp sammen egg, melk, yoghurt og olje og visp inn i det tørre til en glatt røre. La svelle 6-8 min før steking. Om nødvendig tilsett mer hvetemel eller spe med litt melk om røren er blitt for tykk. Stek i middelsvarmt vaffeljern. Henger vaflene faste smør med litt olje på de første platene. Server med syltetøy, brunost o ev litt lettrømme cottage cheese.