Frukt- og nøttebrød
Å lage et frukt- og nøttebrød kan du bruke til mye. Men, først må du bake det.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
240 minutter
BakverkIngredienser
4 porsjoner
1 kg
hvetemel, siktet300 g
sammalt rug, grov50 g
gjær2 ts
salt50 g
valnøtter50 g
pistasjenøtter50 g
aprikoser, tørkede50 g
fiken6 dl
vannSlik gjør du det:
Bland gjæren ut i litt lunkent vann.
Bland alle de tørre ingrediensene.
Ha i vannet (med gjæren) i en bolle. Ha i de tørre ingrediensene. Det skal bli en litt fuktig deig. Ha eventuelt i litt mer mel.
Sett deigen til heving i en drøy time.
Slå opp deigen. Legg den i brødformer (to stk). La det heve to timer til.
Forvarm ovnen til 200 grader. Stek til brødene er gylne, omtrent 25-30 minutter.