Fruktige bolleknuter med pasjonsfruktkrem og granateple
Spennende bolleknuter med eksotiske smaker, som hever i kjøleskapet! Oppskriften er nok til 12-14 store knuter.
Oppskrift av: Marie H. Roald
Ingredienser
Bolledeig:
400 g
hvetemel0.5 ts
kanel0.5 ts
kardemomme60 g
Hvitt sukker2 dl
Kald melk, all melk går fint20 g
fersk gjær1 stk
eggFyll:
150 g
Pasjonsfrukt curd180 g
Granateple frøGlasur:
250 g
melis3 ss
granateplesaftSlik gjør du det:
Bolledeig
Rør ut gjæren i den kalde melken.
Pisk så inn egget.
I en stor bolle blander du mel, kanel, kardemomme og sukker.
Ha melkeblandingen i melblandingen og elt til en smidig deig.
Skjær smøret i mindre biter, og elt inn til en litt klissete deig.
Samle deigen, du kan bruke litt mel, og legg den i en plastpose, eller en bakebolle med lokk.
Sett i kjøleskapet i 1-2 timer. Min sto i 1 time.
Montering
Kjevle ut deigen til en stor avlang firkant og smør over halvparten av pasjonsfrukt curden.
Brett to av sidene inn mot midten, og kjevle lett over så fyllet festes og deigen henger sammen igjen.
Smør over resten av pasjonsfruktcurden, strø over granateple frøene og brett inn på samme måte som sist. Kjevle igjen.
Skjær striper av deigen, tvinn dem, og knyt dem sammen som en knute. Eventuelt kan du snurre dem sammen som vanlige kanelsnurrer.
Sett bollene på ett brett kledd med bakepapir, 6 boller per brett,dekk over med plastfilm eller et håndkle og sett til å etterheve på et lunt sted i 1 time.
Stek midt i ovnen på 180 grader, i ca. 20-25 minutter, til bollene er gylne og faste.
Glasur
Om du ønsker glasur kan du røre ut 250 gram melis med 3-4 ss granateple saft. Du kan også bruke appelsinjuice eller annen fruktjuice, men vil da ikke få samme farge som på bildene.
Justér mengde melis og saft til ønsket tykkelse på glasuren, og ringle over bollene når de er kalde.
Oppbevar bollene i en luftett boks, eller pakket i plastfolie. De kan godt stå på kjøkkenbenken, men jeg innbiller meg at de holder seg lenger i kjøleskapet.