Fruktkake med hasselnøtter

Fruktkake med hasselnøtter

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Kake

Slik gjør du det:

1 porsjon = 1 form a ca 1,5 l Finhakk tørket frukt, nøtter og mandler. Hell over juice og la trekke natten over. Pisk egg og sukker til en lys og luftig eggedosis. Bland i mykt smør og litt av hvetemelet, slik at røren ikke sprekker så lett når fruktmassen blandes inn. Tilsett fruktmassen og rør inn resten av hvetemelet og bakepulveret. Hell røren i godt smurte former og stek på nederste rille i varm stekeovn 150 ºC i ca 2 timer. Legg bakepapir over formene under steking for å bevare den lyse fine fargen. Avkjøl kaken litt i formen, før den hvelves ut av formen og avkjøles på rist. Kaken holder seg godt i kjøleskapet i 10-12 dager og egner seg godt til frysing.