Fruktsalat med portvinskrem

Fruktsalat med portvinskrem

Ønsker du deg en frisk og lett dessert, er denne fruktsalaten et godt valg.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 stk

    pære
  • 2 stk

    epler
  • 2 stk

    klementiner eller 1 appelsin
  • 200 g

    druer
  • 0.5 stk

    granateple
  • Krem med portvin

  • 2.5 dl

    kremfløte
  • 3 ss

    sukker
  • 2 ss

    portvin
  • Pynt

  • 40 g

    sjokolade, revet
  • Slik gjør du det:

    Skrell frukten, del den i biter og bland alt forsiktig i en bolle. Ta ut frøene av granateplet og dryss over salaten.
    Stivpisk fløten med sukker og smak til med portvin. Riv sjokolade over kremen rett før servering.
    Server fruktsalaten med krem og noen småkaker ved siden av.
    TIPS: Dersom du lager salaten en stund før den skal serveres, er det lurtå dynke eplebitene med sitronsaft. Da blir de ikke så fort brune.