Fylte havrekjeks

Fylte havrekjeks

Disse kan spises med den beste samvittighet. Og du? Lag dem ekstra store!

Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen

Ingredienser

Havrekjeks

  • 225 g

    Temperert meierismør
  • 75 g

    brunt sukker
  • 100 g

    sukker
  • 2 stk

    egg
  • 1 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 200 g

    hvetemel
  • 1 ts

    natron
  • 1 ts

    kanel, malt
  • 0.5 ts

    fint salt
  • 300 g

    havregryn, lettkokte
  • Vaniljesmørkrem

  • 200 g

    Temperert meierismør
  • 300 g

    melis
  • 1 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 2 ss

    melk
  • Slik gjør du det:

    Sett stekovnen på 180 grader.
    Pisk opp smøret og sukkere til det blir luftig.
    Rør inn ett og ett egg. Skrap godt rundt kanten på bollen for hver gang slik at det blir rørt godt sammen.
    Ha i vaniljeekstrakt, mel, natron, kanel og salt. Rør til det er blandet sammen.
    Rør så i havregryn, men pass på å ikke rør for mye.
    Ha to stekebrett som du dekker til med bakepapir.
    Bruk en is-skje for å lage kuler av kjeksmassen. Du kan fint bruke en vanlig skje og rulle kuler med hendene.
    Disse ble ganske store, ca. 70-75 gram, som ga 6 doble kjeks.
    Du kan trygt halvere størrelsen om du vil ha dem mindre.
    Når du har trillet dem til kuler putter du kulene på stekebrettet. Ha mellomrom mellom hver kule og trykk dem litt ned.
    Stek dem så i ca 13-15 min midt i ovnen, så de blir gyldne rundt kanten.
    Avkjøl.
    Fyll
    Pisk smør, melis og vaniljeekstrakt til en luftig krem.
    Ha i 1 ss melk. Sjekk konsistensen. Er den for hard, tilsett mer. Er den bløt nok til å spøytes ut dropper du mer.
    Ha kremen i en sprøytepose med en rund spiss.
    Når kjeksen er avkjølt, sprøyter du en sirkel ytterst på en kjeks som du sprøyter videre i sirkler til du kommer inn tilmidten.
    Legg så en ny kjeks på toppen.
    Gjenta med alle kjeksene.
    Havrekjeksene holder seg ca. 1 uke i kjøleskap. Anbefales å la de ligge litt i romtemperatur før servering.
    Kan også fryses.