Fylte ostescones
Oppskrift av: Aase Strømstad
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
1 ss
bakepulver250 g
hvete, fin sammalt250 g
hvetemel4 dl
surmelk100 g
smeltet margarin0.5 ts
salt1 ss
sukker2 dl
muskat, revetFyll:
1 beger
cottage cheese50 g
oliven, sorteSlik gjør du det:
I ovn ved 200° i ca. 12 minutter. Elt alle ingrediensene til deigen lett sammen. Hold av litt av osten. Del deigen i to og klem den ene delen ut i bakepapirkledt liten langpanne. Bruk stenfrie oliven, grovhakk dem og bland dem i cottage cheese. Smak til med litt olivenlake. Fordel fyllet over deigen. Kjevle resten av deigen til en leiv som dekker fyllet. Legg den over fyllet, klem kantene godt sammen og dryss på resten av osten. Skjær deigen i firkanter. Stek sconsene midt i ovnen til de er gylne og gjennomstekte. Server dem nystekte.