Fylte vannbakkels med bringebærstøv
Hvis du er lei av de tradisjonelle julekakene, men har fortsatt en søt tann, kan disse små vannbakkelsene være noe for deg.
Oppskrift av: Morten Øverbye
20 minutter
BakverkIngredienser
Slik gjør du det:
Smelt smør og ha i vann og litt salt. Kok opp.
Tilsett melet og rør sammen med en tresleiv til deigen slipper kjelen. La røra avkjøles noe.
Ha i ett og ett egg mens du rører kraftig.
Ha blandingen over i en sprøytepose og klem ut små kuler. Du kan også bruke to teskjeer for å forme de små bollene.
Stek vannbakkelsene på 180 grader til de er gylne.
La vannbakkelsene avkjøles. Ha vaniljekrem over i en sprøytepose med spiss ende. Stikk den inn i vannbakkelsene og sprøyt inn vaniljekrem.
Kjør bringebærdropsene i foodprocessoren til en finkornet masse. Vend vannbakkelsene i bringebærstøvet. Om dropsene ikke fester seg, kan du pensle baksten forsiktig med litt vann først.