Fylte vannbakkels med bringebærstøv

Fylte vannbakkels med bringebærstøv

Hvis du er lei av de tradisjonelle julekakene, men har fortsatt en søt tann, kan disse små vannbakkelsene være noe for deg.

Oppskrift av: Morten Øverbye
20 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Smelt smør og ha i vann og litt salt. Kok opp.
Tilsett melet og rør sammen med en tresleiv til deigen slipper kjelen. La røra avkjøles noe.
Ha i ett og ett egg mens du rører kraftig.
Ha blandingen over i en sprøytepose og klem ut små kuler. Du kan også bruke to teskjeer for å forme de små bollene.
Stek vannbakkelsene på 180 grader til de er gylne.
La vannbakkelsene avkjøles. Ha vaniljekrem over i en sprøytepose med spiss ende. Stikk den inn i vannbakkelsene og sprøyt inn vaniljekrem.
Kjør bringebærdropsene i foodprocessoren til en finkornet masse. Vend vannbakkelsene i bringebærstøvet. Om dropsene ikke fester seg, kan du pensle baksten forsiktig med litt vann først.