Gammeldags brødpudding med rom og rosiner
Christopher Sjuve
120 minutter
DessertIngredienser
100 g
rosiner, lyse0.75 dl
rom, evt. cognac250 g
daggammalloffu/skorpe125 g
sukker100 g
smør6 stk
egg5 dl
melk1 ts
vaniljesukker0.5 ts
sitronsaft0.75 ts
kanel, malt1 stk
epleVaniljesukker
1 stk
vaniljestang5 dl
melk4 stk
eggeplomme0.5 dl
sukker1 ts
maisennaSlik gjør du det:
La rosinene trekke i rom i 1/2 time eller over natten. Skjær brødet i terninger og fordel dem på en stekeplate. Rist dem i stekeovnen ved 225 °C i ca. 5 minutter til de er tørre. Pisk sammen sukker, smeltet smør, egg, melk, vaniljesukker, sitronsaft og kanel i en stor bolle. Skrell eplet og skjær det i små terninger. Ha dem i bollen sammen brødterninger, rosiner og rom. La væsken få trekke inn i brødet. Fyll blandingen over i en brødform, 1 1/2 liter, som er kledd med en stripe bakepapir i bunnen. Stek brødpuddingen i vannbad (dvs. at formen står i en langpanne med vann inne i ovnen) nederst i stekeovnen ved 175 °C i ca 1 time. Server brødpuddingen varm eller lun med vaniljesaus eller rød saus. Vaniljesaus Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til sausen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann. Rør under avkjøling eller dryss litt sukker på overflaten for å unngå snerk.