Glutenfri kake med nøtter og rosiner
Husk er finmalt frøskall av psyllium. Du finner det i helsekostforretninger. Det har vist seg at de geledannende fibrene i psyllium stort sett har de samme egenskaper som gluten i baking. Glutenfritt brød blir fort tørt, det lønner seg derfor å skjære kaken i mindre stykker og fryse den.
Oppskrift av: Caroline Hofberg
90 minutter
KakeIngredienser
25 g
gjær50 g
smør2.5 dl
melk3 ss
sukker1 ss
husk0.25 g
salt2 ts
kardemomme0.5 stk
egg8 dl
glutenfritt melFyll
0.5 dl
hasselnøtter0.5 dl
rosiner50 g
smør, romtemperert3 ss
sukkerPensling
0.5 stk
eggSlik gjør du det:
(Til 1 kake i 24 cm form)Smelt smøret, tilsett melken og la det bli fingervarmt, ca. 37 grader. Rør gjæren ut i væsken. Tilsett sukker, husk, salt, kardemomme og sammenvispet egg. Rør inn melet og elt deigen til den er smidig. Dekk den godt til og la den heve i ca. 30 minutter.Finhakk nøtter og rosiner og rør sammen ingrediensene til fyllet. Elt deigen lett om og form den til en rund bolle. Legg den i smurt springform, ca. 24 cm diameter. Klem deigen godt ned og lag fordypninger i den.Fordel fyllet i fordypningene. Etterhev kaken tildekket i ca. 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Pensle kaken med egg og dryss på perlesukker. Stek kaken nede i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl den under et håndkle.