Glutenfri oppnedkake

Glutenfri oppnedkake

Oppnedkake er en sukkerbrødlignende kake med kakao i, vaniljekrem i midten og en topp med deilige karamelliserte hasselnøtter!

Oppskrift av: Eirin Adriane Jørgensen

Ingredienser

  • 3 stk

    egg
  • 3 dl

    sukker
  • 1 dl

    varmt vann
  • 3 dl

    Glutenfri kakemiks
  • 1.5 ts

    bakepulver
  • 1 ss

    kakao
  • 4 ts

    Blå certo (xanthangummi)
  • 100 g

    hasselnøtter
  • 75 g

    Smør (med salt)
  • 0.5 dl

    sukker
  • 1 pk

    Vaniljesaus uten koking
  • 2.5 dl

    melk
  • 1.5 dl

    kremfløte
  • 100 g

    Lys kokesjokolade
  • Slik gjør du det:

    Oppskriften passer til en rundform på 24 cm.
    Ha bakepapir i rundformen og smør den med ett tykt lag smør, det var enklest å bruke en hånd til å smøre. Jeg smurte til bakepapiret ikke lenger syntes gjennom smøret, ca. 75 gram. Smør også litt rundt kantene.
    Hakk hasselnøttene med en kniv.
    Strø de hakkede hasselnøttene i formen og strø sukker over.
    Ha egg og sukker i en kjøkkenmaskin og pisk i ca 5 minutter til eggedosis.
    Bland mel,bakepulver, kakao og certo i en skål.
    Ha det varme vannet og sikt melblandingen i eggedosisen og vend godt inn.
    Hell røren i kakeformen og stek på 180 grader i 40 minutter på nederste rille.
    Avkjøles på rist.
    Mens du venter på at kaken skal avkjøle seg lager du vaniljekremen og hakker sjokoladen. Bland vaniljesauspulveret med 2 1/2 dl melk (altså ikke følg oppskriften på pakken). La det stå kaldt i kjøleskapet i 10-15 minutter. Pisk 1 1/2 dl kremfløte og blad i vaniljekremen. Hakk sjokolade i grove biter.
    Del den avkjølte kaken i to og legg toppen på bunnen. Legg på vaniljekrem og strø over sjokoladen. Legg vaniljekremen sånn at det er en kant på 1/2-1 cm. Da unngår du at det tyter masse krem ut når du legger på toppen.
    Legg bunnen på toppen med hasselnøttene opp! Fantastisk godt.