Glutenfri oppnedkake
Oppnedkake er en sukkerbrødlignende kake med kakao i, vaniljekrem i midten og en topp med deilige karamelliserte hasselnøtter!
Oppskrift av: Eirin Adriane Jørgensen
Ingredienser
3 stk
egg3 dl
sukker1 dl
varmt vann3 dl
Glutenfri kakemiks1.5 ts
bakepulver1 ss
kakao4 ts
Blå certo (xanthangummi)100 g
hasselnøtter75 g
Smør (med salt)0.5 dl
sukker1 pk
Vaniljesaus uten koking2.5 dl
melk1.5 dl
kremfløte100 g
Lys kokesjokoladeSlik gjør du det:
Oppskriften passer til en rundform på 24 cm.
Ha bakepapir i rundformen og smør den med ett tykt lag smør, det var enklest å bruke en hånd til å smøre. Jeg smurte til bakepapiret ikke lenger syntes gjennom smøret, ca. 75 gram. Smør også litt rundt kantene.
Hakk hasselnøttene med en kniv.
Strø de hakkede hasselnøttene i formen og strø sukker over.
Ha egg og sukker i en kjøkkenmaskin og pisk i ca 5 minutter til eggedosis.
Bland mel,bakepulver, kakao og certo i en skål.
Ha det varme vannet og sikt melblandingen i eggedosisen og vend godt inn.
Hell røren i kakeformen og stek på 180 grader i 40 minutter på nederste rille.
Avkjøles på rist.
Mens du venter på at kaken skal avkjøle seg lager du vaniljekremen og hakker sjokoladen. Bland vaniljesauspulveret med 2 1/2 dl melk (altså ikke følg oppskriften på pakken). La det stå kaldt i kjøleskapet i 10-15 minutter. Pisk 1 1/2 dl kremfløte og blad i vaniljekremen. Hakk sjokolade i grove biter.
Del den avkjølte kaken i to og legg toppen på bunnen. Legg på vaniljekrem og strø over sjokoladen. Legg vaniljekremen sånn at det er en kant på 1/2-1 cm. Da unngår du at det tyter masse krem ut når du legger på toppen.
Legg bunnen på toppen med hasselnøttene opp! Fantastisk godt.