Glutenfri ostekake
Ostekake hører med når det er kakefest. Denne er litt annerledes, og har hvit sjokolade i fyllet.
Oppskrift av: Kristin Jøtun
Ingredienser
Pynt: Physalis, bringebær og stjernefrukt
12 stk
Glutenfrie digestivekjeks100 g
smørFyll:
4 dl
kremfløte3 stk
eggeplommer200 g
hvit sjokolade200 g
kremost naturellSlik gjør du det:
Knus kjeks i en food processor og tilsett smeltet smør. Trykk bunnen ut i en bakepapirkledd rund form, ca. 24 cm. Sett formen kaldt.
Bland eggeplommene med 1 dl av kremfløten og varm opp under omrøring til det tykner. Avkjøl blandingen noe, smelt sjokolade i vannbad og rør den inn i blandingen.
Pisk resten av kremfløten stiv. Pisk forsiktig kremosten inn i sjokoladeblandingen og tilsett kremen. Hell blandingen over bunnen og la kaken stå kaldt ca. 3 t.
Kaken kan også serveres som iskake, men da må den fryses i minimum 2 t. En halv time før servering tempereres kaken i kjøleskap.
Pynt gjerne med friske bringebær, stjernefrukt og physalis.