Glutenfri suksessterte
Oppskriften gir ca. tolv biter.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Bunn:
4 stk
Eggehviter150 g
melis150 g
Hasselnøtter eller mandlerKrem:
4 stk
eggeplommer1 dl
kremfløte125 g
sukker1 ts
vaniljesukker150 g
smørPynt:
Sjokoladekonfekt og mokkabønner. Noen foretrekker hakkede mandler istedet for sjokolade.
Slik gjør du det:
Bland melis og malte mandler/nøtter og vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter.
Fyll røren i en bakepapir- kledd form, 24 cm i diameter, og stek ved 160° i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen.
Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker. Varm det opp over svak eller middels varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn mykt smør.
Sett kremen kaldt til den stivner, gjerne en liten stund i fryseren. Legg bunnen på et kakefat og bre kremen over. Form topper i kremen som pynt, eller lag mønster med en gaffel.
Pynt med mokkabønner og sjokoladekonfekt.