Glutenfrie havreruter med sjokolade og krokan

Glutenfrie havreruter med sjokolade og krokan

Disse havrebarene smaker nydelig karamell, og er til og med glutenfri. Vinn-vinn!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Krokan

2 dl

sukker

1 ss

smør

1 ts

Vanilje (kan sløyfes)

2 dl

mandler

Havreflarnbunn

100 g

Hakkede mandler

300 g

smør

260 g

havregryn

255 g

sukker

1 stk

Stort egg

1 ts

Vanilje

Sjokoladesaus

240 ml

fløte

200 g

Hakket sjokolade (53-70 %)

Slik gjør du det:

Krokan
Smelt sukker til det begynner å få en fin karamellfarge.
Ha i smør og vanilje og rør det godt sammen.
Ha i mandler, hell det ut på bakepapir og la det stivne.
Hakk det godt opp når det har stivnet, og sett det til siden så lenge.
Havreflarnbunn (glutenfri)
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.
Smelt smøret i en kjele på middels varme.
Hell smøret ien stor bolle og tilsett havregryn.
Bland det godt sammen, og la det hvile 5 minutter.
Bland sammen sukker og bakepulver.
Strøbakepulveret og sukkerblandingen over havegrynblandingen og vend dette godt sammen med en slikkepott.
Tilsett egg og vanilje. Bland det godt sammen.
Bre det utover stekeplaten.
Stek havreflarnbunn midt i ovnen i ca. 12 minutter til kaken er blitt gyllen og lett brun mot kanten.
Det er veldig viktig at du følger med godt under stekingen, ettersom denne kake fort blir stekt og steketiden kan variere noe fra ovn til ovn.
Avkjølkaken i 10 minutter.
Sjokoladeglasur
Sett ca. 0,4 dl av fløten til side og kok opp resten av fløten (2 dl).
Trekk så kjelen fra varmen tilsett sjokoladebitene.
Rør til sjokolade er oppløst og godt blandet i fløten.
Tilsett resten av fløten og bland den forsiktig med den varme sjokoladeglasuren.
Hell glasuren over kaken og stryk den jevnt over hele toppen.
Dryss hakket krokan over sjokoladeglasuren.
Frys kaken gjerne 30-40 minutter.
Skjær den så i ruterog sett den i kjøleskap eller nytt.