Grillet makrell
Bli en mester til å grille makrell i sommer!
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
30 minutter
GrillmatIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Hvor mange makrell du egentlig trenger, avgjøres av størrelsen på fisken. De du ser på bildet her, er så små at du må beregne 2-3 fisker pr voksen. 300 gram fisk før rensing, må du beregne per person.
Rens fiskene og fjern eventuelt hodene hvis du ikke vil ha de på under grillingen. Vask dem godt innvendig for å fjerne blod.
Dryss salt og pepper både utenpå fiskene og inni buken. Skjær opp den ene sitronen i skiver og plasser dem og timiangreinene inni buken. Pensle fiskene med oljen.
Legg enten fiskene i egnede grillrister eller knytt 4-5 hyssingstumper rundt for å holde buken samlet.
Legg dem på skikkelig varm grill. Små makreller, griller du i ca. 4-5 minutter på hver side, store noe lenger. Snu fiskene innimellom, men la de ligge lenge nok til at de får en stekeskorpe før du snur dem første gangen.
Del de to andre sitronene i to og legg dem på grillen med snittsiden ned, og grill dem i 2-3 minutter. Klem sitronsaften over makrellen før servering