Grillet tournedos servert med potet- og chorizotortilla, kryddersmør

Grillet tournedos servert med potet- og chorizotortilla, kryddersmør

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

La kjøttet ligge fremme på kjøkkenbenken til temperering. Del de kokte potetene i skiver. Varm olje i en stekepanne som tåler stekeovn. Stek potetskivene og halvparten av chorizoskivene ved middels varme, til potetene får litt farge. Dryss over salt og finhakket sjalottløk og stek et par min. Legg resten av chorizoskivene over. Pisk sammen egg og hell over. Sett pannen midt i varm stekeovn, 225 °C og stek til eggestanden er stivnet og tortilla har fått farge på toppen. Ved servering skjær i "kakestykker" og server sammen med salat og kryddersmør til grillet tournedos. Grill tournedos over rødglødende kull, 2-3 min på hver side eller stek i en grillpanne. Dryss over salt og pepper rett før biffen legges på grillen. La biffene hvile 6-8 min før servering. Kryddersmør: Rør mykt smør sammen med litt presset sitronsaft, finhakket hvitløk og urter. Form smøret til en pølse på et stykke matpapir og rull sammen. Oppbevar i fryseboks.