Chorizopølse
Chorizopølse er en pølse med sterk smak. Den er hovedsakelig produsert av svinekjøtt, samt forskjellige krydder. Den karakteristiske røde fargen kommer fra rød paprika. Choritzopølse kommer hovedsakelig i to varianter, picante og dulce. Picante er sterkt krydret. Dulce er mild. Det finnes hundrevis av varianter og de kan være røkte og ikke-røkte. Noen chorizopølser kan spises som de er, andre er bedre å steke. Pølsesorten stammer opprinnelig fra Spania og Portugal, men den er utbredt også i Latin-Amerika og på Filipinene.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
24.1 g (37 %)
Fett
38.3 g (59 %)
Karbohydrat
1.9 g (2 %)
Alle næringsstoffer
Kilojoule
1905 kJ
Kilokalorier
455 kcal
Protein
24.1 g
Fett
38.3 g
Karbohydrat
1.9 g