Grove pannekaker
Pannekaker med kjøttfyll
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1.5 dl
sammalthvete, finhvete1.5 dl
hvetemel1 ts
salt5 dl
melk4 stk
egg1 stk
gulrot, revetKjøttfyll
1 stk
finhakket løk1 fedd
hvitløk, finhakket250 g
champignon1 stk
gulrot, revet1.5 ss
hvetemel1.5 dl
hønsebuljong0.5 ts
chilipulver2 ss
tomatpuré0.5 ts
sukkerSlik gjør du det:
Bland mel og salt og tilsett halvparten av melken. Rør godt til en tykk glatt røre. Tilsett resten av melken, egg og revet gulrot. La røren svelle ca 15 min før du steker pannekaker. Lag fyllet mens pannekakerøren sveller. Brun kjøttdeig, finhakket løk, hvitløk, sjampinjong og revet gulrot. Dryss over hvetemel og rør om, tilsett buljong under omrøring. La koke 4-5 min Smak til med salt, krydder, tomatpuré og sukker. Varm stekeovnen til 225 ºC. Stek pannekaker. Legg 2-3 ss fyll på hver pannekake, rull sammen og legg ved siden av hverandre i en smurt ildfast form. Dryss over ost. Gratiner / stek i varm stekeovn 225 ºC, høyt i stekeovnen i 5-10 min, til osten er smeltet og gyllen. Server med en frisk grønn salat. Oppskrift: Suppe på en spiker, Frelsesarmeen