Grove rundstykker
Denne oppskriften kan også lages som brød. Gir ca. 20 rundstykker.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
5 dl
vann50 g
gjær0.5 dl
solsikkeolje2 ss
honning2 ts
salt0.5 dl
linfrø1 dl
solsikkekjerner1 dl
gresskarfrø2 dl
Grovt rugmel3 dl
speltmel5 dl
sammalt hvete, finSlik gjør du det:
Varm vannet til fingervarmt. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett det lunkne vannet og rør til gjæren løser seg opp. Deretter tilsetter du olje, honning, salt og resten av ingrediensene. Arbeid til en blank og smidig deig. Tilsett mer mel om nødvendig. Dekk deigen med plast og sett den til heving i ca. 45 min.
Ta deigen opp på melet bakebord og form til lengder som deles i 20 biter og formes som rundstykker. Sett til heving i ca. 20 min. Pensle med vann og dryss på forskjellige typer frø og solsikkekjerner til pynt.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220º i ca. 15 min. Avkjøl på rist.
Tips: Hev alltid deigen på et lunt og mørkt sted. Jeg dekker alltid bollen med plast, og så legger jeg over et kjøkkenhåndkle. Hev deigen til dobbel størrelse.