Grytestekt kje med urter
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
løk2 fedd
hvitløk2 ss
olje1 ss
paprikapulver0.5 ts
chilipulver2 ss
rosmarin, frisk2 ss
mynte, frisk1 stk
paprika, rød2 dl
hvitvin4 dl
kraft (hønsebuljong)12 stk
nypoteterSlik gjør du det:
Surr steken, fyll ev med litt hakkede urter og surr med bomullstråd til de(n) får en jevn fasong. Del løken i tynne båter og la surre seg myk i olje, tilsett finhakket hvitløk og legg i steken(e). Tilsett salt, pepper, paprikapulver, chilipulver, hakket frisk rosmarin og mynte og paprika i biter. La alt surre et par min, Tilsett hvitvin og kraft/buljong til det står til idt på stekene. Stikk inn et steketermometer i steken (ev den minste). Legg på lokk og la steken trekke (like under kokepunktet) i 30-40 min (tiden er avhengig av tykkelsen på steken), termometeret skal vis 66 °C for rosa stek, 70 °C gjennomstekt. Ta steken opp og la vile i ca 15 min før oppskjæring. Steken vil ettersteke litt i hviletiden. Kok opp sausen og la den koke uten lokk i 10-15 min. Ønsker du en tykkere saus jevn med litt maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Server med poteter på spyd Kok små "nye" poteter (gamle poteter skrelles) møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe godt. Træ potetene 3 stk på hvert spyd, ev med et par store kapers mellom hev potet. Stek /grill i panne med litt olje. Dryss over finhakket kruspersille, salt og pepper ved servering.