Gulrotkake med hasselnøtter
Vidunderlig saftig og god gulrotkake med hasselnøtter og melisglasur. Kaken inneholder ikke noe hvetemel, hvilket gjør den ekstra luftig og myk.
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
6 stk
egg2 dl
sukker3 ss
potetmel1 ts
kanel0.5 stk
sitron250 g
hasselnøtter250 g
gulrot, revetGlasur
1.5 dl
melis1 ss
vannPynt
25 g
hasselnøtterSlik gjør du det:
Pisk tykk eggedosis av egg og sukker. Vend i potetmel, kanel, revet sitronskall og presset saft av den halve sitronen. Mal hasselnøttene og rør i sammen med finrevne gulrøtter.
Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 50-60 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Ha kaken på et passende fat.
Rør sammen melisglasur og smør et tynt lag over toppen på den kalde kaken. Strø over litt hakkede hasselnøtter til pynt.