Gulrotmuffins med kokos og ostekrem
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
BakverkIngredienser
125 g
smør4.5 dl
hvetemel1 dl
sukker2 ts
bakepulver50 g
kokosmasse1 ts
kanel2 dl
vaniljekesam2 stk
egg100 g
gulrot, revetGlasur
125 g
kremost naturell2 ss
melisSlik gjør du det:
I stekeovn 175 °C i ca. 25 minutter. Smelt smøret og avkjøl det litt. Bland mel, sukker, bakepulver, kokosmasse og kanel i en bolle. Tilsett vaniljekesam, egg og smeltet smør. Rør til røren blir glatt. Riv gulroten på den fine delen av rivjernet. Tilsett gulrot i røren. Blir røren litt for fast, så rør inn litt melk. Smør muffinsformer med smeltet smør eller bruk usmurte papirmuffinsformer. Fyll dem halvfulle. Stekes midt i varm stekeovn 175 ºC i ca. 25 min. Avkjøl og pynt med kremost blandet med melis, gjerne med litt gulrotrasp på toppen.