Hasselnøttkake med krem og aprikosfyll

Hasselnøttkake med krem og aprikosfyll

Nydelig nøttekake, som fylles med aprikossyltetøy og pisket krem. Pynt med marsipanbrød, så får du en ekstra populær kake!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Nøttekake

4 stk

egg

300 g

sukker

1.5 ts

bakepulver

1.5 dl

melk

Fyll og pynt

1 ss

melis

22 stk

Marsipanbrød, små

Slik gjør du det:

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver. Mal nøttene. Bland det tørre, nøttene og melk vekselsvis inn i eggedosisen. Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet, så luften bevares i deigen.
Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40 min.
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen ved hjelp av en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Del kaken i to bunner. Dynk bunnene med litt melk. Pisk kremfløten og melis til krem. Smør et lag aprikossyltetøy på den nederste nøttebunnen. Ha over et lag med pisket krem.Hakk opp noen av marsipansjokoladene og strø over kremen. Legg på den andre kakebunnen. Dekk så hele kaken med resten av kremen.
Pynt kaken med marsipansjokolade.